Bo på Huset

Ronald McDonald Hus i Linköping ligger ett par minuters gångväg från Universitetssjukhuset och fungerar som ett ”hem hemifrån” för familjer som behöver bo i närheten av sjukhuset. På Huset bedriver vi ingen medicinsk vård, utan det är sjukhuset som har hela det medicinska ansvaret. Vi sätter fokus på det friska, vi vill underlätta och göra livet så normalt som möjligt för familjerna som bor här.

En pappa, tre barn, en farmor och en mormor sitter i en soffa på Ronald McDonald Hus Linköping

På Ronald McDonald Hus får barn ha hela sin familj nära under vårdtiden

Huset och rummen

Huset har totalt 18 familjerum som alla är utrustade med tre sängar, skrivbord och fåtölj. Vid behov går det bra att sätta in extra sängar och spjälsäng. Alla rum har även dusch och toalett och förvaringsutrymme. Huset håller med sängkläder och handdukar, om ni inte vill ha med er era egna. I Huset finns tre fullt utrustade kök där varje familj har tillgång till ett eget kylskåp, eget skafferi samt ett frysfack. Alla familjer hjälps åt med att bl. a. tömma sopor, gå ut med återvinningsprodukter och plocka ur diskmaskiner. För övrigt finns det vardagsrum, sinnesrum, spelrum, musikrum, lekrum, tvättstuga och en fin utemiljö.

Besök vårt Hus i 360

Besök vårat Hus genom vår 360-upplevelse. Här kan du utforska Husets trädgård samt första våningsplan med kök, vardagsrum, pysselrum, entré och ett av familjerummen.

Besök Ronald McDonald Hus i Linköping via vår 360-upplevelse.

Klicka på bilden för att besöka vårt Ronald McDonald Hus i 360.

Personal och Bemanning


På Ronald McDonald Hus i Linköping arbetar Emelie Henriksson som verksamhetschef. Sara Kalmlin, Lina Nyström och Annie Mannesson är medarbetare och husvärdinnor och tillsammans med extra- och helgpersonal arbetar de med allt från administration till praktiska göromål. Huset är bemannat dygnet runt. Ni når vår dagpersonal på kontoret mellan 7.30-20.00.

Volontärer

I vår verksamhet engagerar sig även flera volontärer som hjälper till med det praktiska och finns som medmänniska i huset. Om du är ny i Huset och vi inte finns tillhands – fråga gärna en annan familj.

Ditt ansvar på Huset

Som boende på Huset har du som förälder ansvar för dina barn och för att tillsammans med övriga gäster se till att det hålls snyggt och rent i alla gemensamma utrymmen. Varje familj tar ansvar för att städa ur sitt rum enligt en checklista som man får vid incheckningen, samt för att lägga handdukar och sängkläder i tvättstugan innan man åker hem. Rengöringsmedel och städartiklar finns här i Huset. Man lämnar rummet i det skick det var när man kom, så att nästa familj skall kunna flytta in direkt i ett välstädat rum.

Ankomst/avresa

Vi ser helst att ni checkar in senast 19.00 så vi kan visa er runt ordentligt. Om ni anländer efter 20.00 vill vi att ni meddelar det via telefon så kan vi ge lite förhandsinformation via telefon.

Vi är tacksamma om ni lämnar rummet vid lunchtid på avresedagen, då det kan vara en ny familj som skall checka in direkt.

Kommunikationer

Ronald McDonald Hus ligger alldeles intill Universitetssjukhuset. Åker ni med egen bil, så kör mot sjukhuset och vid parkeringen vid södra entrén är det skyltat med Ronald McDonald Hus. Åker ni tåg eller buss till Linköpings Centralstation tar ni buss nr 2 därifrån.

Butiker

Närmaste matbutik är Coop Konsum, ”Lägerhyddan” som ligger på ca 5 min gångavstånd från Huset. De har öppet 08.00-22.00 alla dagar. Det finns även ett större Coop Extra ca 1 km från huset. Om ni vill ha tillgång till olika butiker kan man ta sig till stan med lånad cykel eller åka till Tornbyområdet där det finns ett större utbud av kläd-och matbutiker. Där finns bl.a. Maxi, IKEA och de vanligaste klädbutikerna. Prata med någon av oss medarbetare så ger vi vägbeskrivning.

Hitta till oss

Adress:
Garnisonsvägen 11
58750 Linköping

Karta till oss här