Team Rynkeby

Igår hade vi besök av Team Rynkeby som bjöd att alla familjer på varm och god soppa från take-a-Soup Linköping. Glass med tillbehör till efterrätt. Matsalen fylldes med gäster, skratt och samtal. På parkeringen kunde familjerna få prova på att åka sportbil och lastbil.

Under kvällen fanns även möjlighet att designa eget regnskydd för cykelsadeln med syskonstödjare Carina.

Tack Team Rynkeby och syskonstödjare Carina för en mycket trevlig kväll!

Biblioteket

Här på Huset finns gott om gemensamma utrymmen. Sju Tv-rum, två lekrum, ett aktivitetsrum, tre kök och matsal och alldeles snart en färdigställt ungdomsrum med Tv-spel och musikinstrument. Vi har även ett litet bibliotek. De flesta böckerna är skänkta av privatpersoner, men det finns gott om böcker både för stora och små. Nedan är en bild på vår volontär Ann och gästen Alexander som utforskar biblioteket och hittar några bra faktaböcker.

IMG_20190122_113143_resized_20190122_033654025.jpg

Vi söker Husvärd/Husvärdinna

Husvärd/ Husvärdinna

Allmän visstidsanställning Ronald McDonald Hus i Linköping

Sista ansökningsdag: 2019-02-17

Ronald McDonald Hus i Linköping söker en Husvärdinna eller Husvärd, som kan arbeta helger och vikariera vid behov. Vi ser även att samma person kommer att sommarjobba hos oss under 2019.

Ronald McDonald Hus fungerar som ett ”hem hemifrån” för familjer, i samband med vård på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi samarbetar främst med H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn och ungdomssjukhus, där barn som behöver specialistvård i Linköping, får möjlighet att ha hela familjen boende nära vården.

Familjerna kommer framför allt från regionen men även hela Sverige. Huset drivs av insamlingsstiftelsen Ronald McDonald Hus vid Universitetssjukhuset i Linköping och är ett av fem Hus i Sverige. Våra Hus finns och fungerar till stor del, tack vare donationer, gåvor och insatser. Därför är samarbete med organisationer, företag och privatpersoner också en viktig del av vår verksamhet.

Vi söker en Husvärdinna/Husvärd på viss tid Vi behöver förstärka vår styrka av medarbetare som kan arbeta extra vid behov, helger och sommar 2019. Du kan vara universitetsstuderande, behöva ett extra arbete eller av annan anledning ha möjlighet till en anställning med flexibla timmar.

Arbetet går i första hand ut på att hålla ordning i Huset, plocka undan, städa, ta hand om tvätt men även bokning av rum samt in-och utcheckning av familjerna. Kontakt med Universitetssjukhuset och volontärer samt ta hand om konferenser och ev. studiebesök kan ingå i arbetet. Vi ser gärna att den som söker är flexibel, prestigelös, samarbetsvillig, kan ta egna initiativ och tycker att arbeta själv är OK. Att ha erfarenhet av arbete med barn, familjer, lokalvård och ett serviceinriktat yrke är ett plus. Din personlighet betyder mycket då man arbetar nära familjer som är i kris.

Arbetstiderna varierar men ligger mellan kl.7.30–20.00 för dagarbetande personal, både vardagar och helger. Arbetstiden varierar från dag till dag och kan förändras genom tid.

Maila ansökan, CV och personligt brev till katarina.hagfeldt-collin@rmdbarnfond.se

RMH_logo_horiz_RGB_Blk_Linkoping%5b1%5d (3).jpg

Julgåva

Idag fick vi en fin julgåva till alla barn och familjer på Ronald McDonald Hus. Julgåvan innehöll bland annat godis, Lego och presentkort till Husmiddagar. Varma tack till Kent, Håkan, Christer, Ronny, Dicka, Steven Lind, Janne, Robban, Leif, Clabbe, Kene, Jack. Samt företagen Lindéns Plåtslageri AB, RP Kontorsinredning, TBM och Karamello.

Det kommer glädja alla de barn och familjer som behöver bo nära sjukhuset under julhelgen.

Varmt Tack till Ellie

Tack till Ellie 7 år som samlade ihop pengar och köpte julklappar till barnen på Huset. Det kommer glädja alla våra gäster som kommer fira jul hos oss på Ronald McDonald Hus.

ellie.jpg

Julbord till alla barn och familjer

Igår bjöds alla barn och familjer, volontär och personal på ett fantastiskt julbord av kocken Fredrik Lindblom med vännerna Anders Gustavsson och  Niklas Hemmingsson från Sjögestad Motell.
Kvällen började med julpyssel tillsammans med Syskonstödjare Carina, därefter välkomnades alla gäster in i matsalen och köket där ett så fint och gott julbord hade dukats upp. Efter en stund fick vi besök av vårdhästen Hannibal och tomtemor, som delade ut julklappar till alla barnen.

Det var en mycket uppskattad kväll av alla de familjer som behöver bo nära sjukhuset under julen. Efter middagen satt många gäster kvar och samtalade med varandra, Det blev en mycket mysigt kväll!

Tack till Anders, Niklas och Fredrik som lagade och bjöd på den goda maten. Tack till Carina som ordnade med en fin pysselstund och tack till Louise och Hannibal som gav alla gäster en fin upplevelse med häst och tomte.

Välgörenhetskväll

Igår hade vi en fantastisk välgörenhetskväll på Scandic Frimurarhotellet. Tillsammans med personal, styrelsemedlemmar, volontärer, sponsorer, artister och samarbetspartners. En kväll där vårt hjärta för barnen och familjerna på Huset fick stå i centrum. Kvällen bjöd på både skratt och tårar. Vi fick ta del av familjeberättelse från Huset, lyssna på fantastisk musik från barnkören solmates, Lana & the Papas, Bar Trio, samt härlig musik från Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis och Matilda Grün. Komikern Lotta Källström bjöd på skratt och Fredrik Stenström höll en häpnadsväckande trollerishow. Konferencier Åsa Sjöberg ledde oss genom kvällen.

Innan middagen kunde gästerna köpa lotter till vårt lotteri. I vinstpotten fanns priser från Linköpings fallskärmsklubb, Östgöta museum, Systrarna Grön, Östgöta Kök, P.A.U.S, Beach Arena, Strömstad Spa och Resort. Vi Tackar för alla de fina priserna vi fått som gåva. Allt överskott under kvällen går till Huset och används som förmån till våra barn och familjer som behöver bo hos på Ronald McDonald Hus, ett hem hemifrån.

I slutet av kvällen delades en goodiebag ut till alla gäster. Som ett tack för allt de bidrar med för att vi ska kunna erbjuda ett hem till alla de barn och familjer som behöver bo nära sjukhuset.
I Goodiebagen fanns gåvor från Löfbergs, Medtryck.se, Coca Cola, Lyko och Diversey.

Vi vill tacka även våra andra sponsorer som deltog under kvällen, Scandic Frimurarhotellet, Blomstertorget, FÖB, Performiq, Food Folk, McDonald´s, Universitetssjukhuset i Linköping, Hags, Linköping Ica Maxi Stormarknad, Rekab, Coor Service Managment, Livgrenadjärmässen, Franke, Bagler Production, PNM Music.

Tack för en fantastisk kväll!

Tack till Cykloteket

Stort tack till Cykloteket som skänkt två juniorcyklar till oss. Nu kan även de yngre gästerna låna cyklar av oss!

463370599759.jpg

Trädgårdsröj

I går hade vi Höströj i vår trädgård. Blomstertorget som stöttat Huset i så många år kom med en bil fullastad med blommor, pumpor, dörrkransar och dekorationer. Caroline, Elijena och Astrid hjälpte oss plantera och göra fint i trädgården. På plats hade vi även ett härligt och glatt gäng volontärer som rensade ogräs, planterade nytt, gjorde fint i lekstugor, monterade ner studsmatta och mycket mer.

Vi avslutade dagen med en god värmande lunch från Östgöta Kök.

Tusen tack till alla som hjälpte till under dagen!

Kebabkväll

Varma Tack till familjen Is, Emilia, Mattheus, Julia, Isak, Maria och Josef som bjöd alla familjer med middag ikväll! Det bjöds på kebab med många goda tillbehör. Hjärtliga Tack till NISO kebabprodukter som sponsrade med matvaror! 

En härlig kväll med mycket god mat och fullt med gäster i matsalen!

NISO Kebab.jpg

En hälsning från en gäst

" Tack för dessa dagar i detta ombonade hem med all kärlek och värme som möter oss!
Särskilt viktig blev onsdagen den 25 april då jag inte visste hur jag skulle klara av att vänta tills min anhöriga var färdigopererad. Det skulle ta flera timmar det visste jag...

Då¨plötsligt var trädgården full med arbetsvilliga volontärer och personal och medhjälpare från Blomstertorget och gäster, Unga och samla. Alla arbetade tillsammans. Rensade, planterade, sådde och mötte våren med all sin växtkraft.

Att få vara inomhus, omhuldad av husets väggar och se alla i arbete, det hjälpte mig genom dagen. Beskedet att allt var bra med operation kom efter många timmar.

Timmar som bara försvann i allt arbete som utfördes av Er volontärer och personal! Tack!

Tack Ingrid som pysslade om blommor och annat här inne! Från hjärtat mitt varmaste tack! /Kerstin"

IMG_4516.JPG

Trädgårdsdag

I går hade vi vårröj i vår trädgård. Vi är så glada över vårt samarbete med trädgårdstorget. Caroline, Eljena och Astrid kom med en bil fullastad med blommor, jord, bark, krukor, arbetshandskar, fröer m.m.
 

Det är härligt när man får kratta bort löv, rensa bort ogräs i rabatterna och så nya fröer inför vår och sommar. Vi planterade nya blommor i våra krukor och rabatter. Nu möts våra gäster av en färgsprakande och inbjudande utemiljö när dom går ut i trädgården.

Till vår hjälp hade vi även ett glatt gäng volontärer och gäster som hjälpte till!

Tusen tack till Blomstertorget, alla volontärer och gäster! <3

 


 

Husmiddag

Igår bjöds alla gästerna på Husmiddag. Vår volontär hade planerat samt förberett middagen. Han fick hjälp av våra volontärer Elise, Eva, Gunilla och Catharina att laga all den goda maten. Det bjöds på lax i ugn och potatis, glass till efterrätt. Mycket gott!

 

2.jpg

Bakning

Idag har vår volontär Laila varit på Huset och bakat. Hon fick hjälp av gästerna Vivianne och Alicia. Dom bakade goda kärleksmums!

"Julen varar än till påska..."

"Nu är det jul igen, julen varar än till påska..." Ja här på Huset är det i alla fall inte långt ifrån sanningen. Julgranen utanför Huset har stått så fint och lyst upp om kvällarna utanför entrén. Men nu till påsk tyckte vi det var dags att ta ner julgranen. Katarina fick hjälp av vår volontär Rolf.

20180329_110516.jpg

Påskmiddag och pyssel

Påskmiddag och pyssel bjöds alla gäster på förra veckan. Ica Maxi Stormarknad sponsrade med all mat till påskbordet. Våra Volontärer Laila, Christina, Eva, Elise, och Gunilla lagade all den goda maten. Marisibell sponsrade Huset med påskägg med godis, som delades ut efter middagen. Syskonstödjare Carina var på Huset och pysslade med alla barnen. Det blev en trevlig kväll med god mat!

Under skärtorsdagen kom Karamello förbi med påskägg fyllda med godis, som har delats ut till alla boende gäster.

 

Tack alla som hjälpt till att sponsra med mat och påskägg! Tack till alla våra fantastiska volontärer som lagade så god mat till alla våra gäster!

 

Vårfint!

Igår var vår volontär Siv på Huset och hjälpte oss göra vårfint utanför entrén. 

Tack Siv!

 

 

untitled.png

Husmiddag med Ladies Circel 17

I onsdag anordnade Ladies Circel 17 en Husmiddag för alla våra boende familjer. Kvällen började med en kul pysselstund för alla barnen. Det blev mycket populärt. Därefter lagade dom mat till alla familjer. Tacos, en favorit hos många barn!
Tidigare under dagen fick vi besök av sjukhusprästen Niklas som hade med sig två tjejer från Brasilien som spelade och sjöng med alla barnen på Huset!
Tack till Ladies Circle och Niklas med kollegor som ordnade en sån härlig dag med musik, pyssel och middag för alla gäster på Huset. Uppskattat av både stora och små. 

 

 

Tack till Cuddlings som skänkt tröstisar

Varmt tack till Cuddlings som skänkt fina tröstisar till Huset.
Ibland kan man behöva en mjuk och gosig kompis att krama om. Här på bilden är Tuva-Li som ger tröstisarna en extra kram!

http://sv.cuddlings.com/

IMG_4034.JPG
IMG_4035.JPG

Våra fantastiska volontärer!

Tänk att komma in från kylan och det luktar nybakat. Någon häller upp nybryggt kaffe i en termos. En annan vattna blommorna. Någon har hängt upp nytvättade lakan och vikt dom omsorgsfullt. Bordet som började bli vingligt är nu lagat och alla sängbord på Huset är slipade och inoljade.

Detta är bara några av de sysslor som våra volontärer hjälper till med på Huset. Våra volontärer gör det där lilla extra som betyder så mycket i en tuff vardag för våra gäster. 

Här är bilder på två av de 12 fantastiska volontärer som vi har förmånen att ha hos oss på Ronald McDonald Hus i Linköping.

på bilderna: Rolf som lagar ett trasigt bord och Ingrid som hjälper vår personal Sara med tvätten.

Tack till alla våra volontärer som ställer upp med tid och engagemang och som visar stor omtanke för familjerna som bor på Huset! 

 

rolf lagar bord.JPG
Sara och Ingrid tvättstugan.jpg